دوره آموزشی "شناخت صلاحیت حرفه ای نیروی انسانی و چشم انداز آن در صنعت آب و برق" به میزبانی مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان در روز یکشنبه مورخ 18 اردیبهشت 1401 در محل سالن همایش بوستان شهرستان اهواز برگزار شد.
در ابتدای جلسه که با حضور نمایندگانی از کلیه شرکت های صنعت آب و برق استان خوزستان و برخی شرکت های آب و برق سایر استان ها از قبیل شرکت مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور، شرکت های توزیع نیروی برق استان های خراسان رضوی، بوشهر، یزد و لرستان و همچنین شرکت های آب منطقه ای فارس و همدان به صورت حضوری و مجازی برخط و همزمان برگزار گردید، مهندس محسن انصاری سرپرست مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان ضمن خیر مقدم به مدعوین، ابراز خرسندی کرد و افزود: برگزاری دوره آموزشی به صورت حضوری را پس از دو سال محدودیت بیماری کرونا به فال نیک میگیریم و فرصت دیدار همکاران را غنیمت میشماریم. مهندس انصاری ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و همکاری آقای دکتر مهدی مقسمی رئیس گروه آموزش سازمان آب و برق خوزستان در برگزاری این دوره اذعان داشت: در دوران بیماری کرونا ضرورت ایجاد و به روزرسانی بستر آموزش های مجازی بیش از پیش احساس شد که به لطف خدا و با تلاش شبانهروزی و مجدانه پرسنل مجتمع خوزستان توانستیم به استانداردهای مورد نظر در این حوزه دست یابیم. در ادامه ایشان افزود با عنایت به صدور بخشنامه ابلاغی معاونت محترم تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو در خصوص آموزش و صلاحیت حرفه ای نیروی انسانی شرکت های پیمانکار صنعت آب و برق بر آن شدیم که تکلیف یاد شده را به عنوان اولین مرکز در کشور برگزار نماییم.
سپس دکتر محمدرضا فدائی تهرانی رییس مرکز آموزش های تخصصی و صلاحیت حرفهای صنعت آب و برق با اشاره به اهمیت اجرای این طرح گفت: رویکردی که از سنوات گذشته مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته از ابتدای سال جاری وارد مرحله اجرا شده است. ایشان افزود نیروهای شاغل در وزارت نیرو می بایست استانداردهای حرفههای مورد نظر در تصدی هر شغل را جهت توانمندسازی در حوزه کاری خود احراز کرده و گواهینامه مورد تایید وزارتخانه را کسب نمایند. وی در ادامه از لزوم اجرای این طرح سخن گفت و اضافه کرد: مرکز صلاحیت حرفهای در نظر دارد تا نیروهای پیمانکاری به کارگیری شده در امور فنی در گام نخست آموزش دیده و سپس توسط افراد و کمیته های مجرب در خصوص تشخیص صلاحیت حرفهای پایش و پس از آن به کارگیری شوند. ایشان ضمن تاکید بر این نکته که هدف حذف هیچکدام از نیروهای پیمانکاری موجود نیست، افزود: غایت و انگیزه اجرای این طرح صرفاً ارتقاء سطح کیفی و شغلی کارکنان است.
دکتر عماد ملکی نیا معاون مرکز آموزش های تخصصی و صلاحیت حرفه ای صنعت آب و برق که به عنوان مدرس دوره نیز دعوت شده بودند، ضمن تشکر از میزبانی و رضایتمندی از نحوه برگزاری گفت: موضوع آموزش از موارد بسیار حائز اهمیت در وزارت نیرو است که در نهایت منتج به توانمندسازی نیروی انسانی می گردد. وی در ادامه به موضوعاتی حول محور شناخت صلاحیت حرفه ای نیروی انسانی و استانداردهای تعریف شده در قالب بخشنامه های وزارت نیرو پرداخت.
پس از برگزاری دوره آموزشی جلسه پرسش و پاسخ جهت تبیین و شفاف سازی موضوع و رفع ابهام های احتمالی برگزار گردید.